SALVEM EL BOTÀNIC DIU ADÉU

Un fet succeït el dia 24 de març de 1995 va donar origen al naixement de la Coordinadora Salvem el Botànic, recuperem ciutat, amb l’impuls de persones compromeses, associacions veïnals, entitats cíviques, organitzacions polítiques i sindicals… Aquell dia, el govern municipal dirigit per Rita Barberà va aprovar una norma urbanística que permetia la construcció de tres grans edificis junt al Jardí Botànic de València, just sobre uns terrenys que havien sigut originalment l’entrada i el pati de jocs del limítrof col·legi dels Jesuïtes. Començava una oposició ciutadana ferma i decidida contra les conegudes com les tres tristes torres. Començava una llarguíssima i difícil lluita pel paisatge i pel patrimoni.

Ara, 22 anys després, la situació és la següent: sobre el conegut com a “solar de Jesuïtes” no es construirà cap edifici que pertorbe el Jardí Botànic de la Universitat de València, i l’atractiu i privilegiat paisatge de la Ciutat Vella sobre l’antic riu Túria no patirà un nou atemptat; els terrenys ja són de propietat pública municipal, se’ls ha assignat la qualificació urbanística de Zona Verda i l’Ajuntament de València ha anunciat que serviran per a l’ampliació del Botànic.

Considerem que l’objectiu inicial s’ha aconseguit, que cal tancar aquesta etapa del moviment ciutadà i, com a conseqüència d’això, la Coordinadora Salvem el Botànic, recuperem ciutat es dissol.

València, 24/03/2017

…………. i el pròxim dijous 27 d’abril a les 19h tindrem ocasió de retrobar-nos al Jardí Botànic i celebrar-ho amb una copeta de cava i un mosset de coca!

 

Enllaç a la Nota de Premsa enviada als mitjans el dijous 23 de març de 2017

Consulteu notícies relacionades (i posteriors) amb el comiat de Salvem el Botànic, recuperem ciutat

Ací es pot veure la projecció de diapositives que es va passar en l’acte del 27 d’abril de 2017 al Jardí Botànic