DE JESUÏTES A NUEVO CENTRO, una via per AL RESCAT DEL PAISATGE DE BOTÀNIC-JESUÏTES
16/06/2010

Consultabilitat de la proposta i manifest sobre la mateixa

Ahir, 15 de juny de 2010, fou la presentació als mitjans de comunicació d’aquesta iniciativa, plantejada més com una via de factibilitat i d’empenta negociadora que una proposta fixa, tot i estar tècnicament estudiada amb tot rigor per si vol posar-se en pràctica. Potser siga de dificultosa gestió, en actuar sobre una comunitat de propietaris consolidada com és “Nuevo Centro”, però amb avantages inqüestionables: sense cost per a la ciutat, adaptable a les necessitats compensatòries, amb sinèrgies de proximitat amb l’hotel actual, renovadora i reestructuradora del centre comercial, articuladora urbana de l’enclavament amb l’extensió nord de la ciutat, fita paisatgística del conjunt sense demèrits patrimonials ni socials…

Podeu consultar un resum en format pdf

Amb motiu d’aquesta presentació pública volem MANIFESTAR:

– Com és conegut, Salvem el Botànic, al llarg dels seus quinze anys de trajectòria,  ha propugnat l’establiment de negociacions amb dos objectius: a) rescatar definitivament els terrenys del solar de Jesuïtes per a restituir-los com a jardí; i b) que es done solució als drets urbanístics del promotor de l’hotel, senyor Mestre, traslladant l’edificabilitat a una altra zona de la ciutat.

– Com és també conegut a traves dels mitjans de comunicació (declaracions d’Alfons Grau, entre altres), hi ha en marxa unes negociacions entre l’Ajuntament de València i el promotor de l’hotel. Les autoritats municipals han manifestat el seu desig de trobar una solució que evite la construcció de l’hotel en Jesuïtes i done pas al desdoblament del Jardí de les Hespèrides. Tot l’arc polític de la ciutat comparteix eixa voluntat.

– Ens alegrem de les negociacions que estan en marxa. Ho veiem com a molt positiu per a la ciutat. Desconeixem si es troben més o menys encaminades.

– Nosaltres presentem ara una alternativa possible, una idea per a eixes negociacions, tot deixant clar que no és l’única possible. Poden haver altres solucions, altres alternatives en les quals podem estar igualment d’acord.

– La que presentem és una aportació  que tracta de compaginar el rescat dels terrenys amb una solució satisfactòria per al senyor Mestre i que no siga onerosa per a la ciutat.

– En 1998 ja presentàrem fins a 9 localitzacions possibles, diverses alternatives, on poder traslladar l’edificabilitat. La proposta d’ara és nova però va en la mateixa línia, i la presentem més treballada que aquelles.

– Si, com desitgem, el procés negociador es culmina amb èxit, en fer-se públic el resultat prendrem una posició sobre l’alternativa que s’acorde, però volem deixar clar que una solució negociada és la manera adequada de resoldre el conflicte. Allò important és que s’obtinga un resultat positiu, siga sobre la base d’aquesta o altra alternativa.

– La nostra proposta s’ha donat a l’Ajuntament. És una proposta desinteressada que posem a disposició de la ciutat.

– En cas que s’arribara a una solució negociada per traslladar l’edificabilitat i construir l’ampliació del Jardí de les Hespèrides en el solar de Jesuïtes, retirarem d’immediat el litigi en marxa al Tribunal Suprem.

– L’elaboració del Pla Especial de l’entorn del Botànic i la revisió del Pla General de València, ambdós en curs, són instruments ben adequats per a plasmar la solució que s’acorde.

Només demanem a l’Ajuntament, i al conjunt de les forces polítiques, que s’empenyen en la negociació en marxa i rescaten els terrenys de Jesuïtes per a València.

—————————

Presentació a La Nau

Dijous 11 de novembre de 2010, a les 19.30 hores, tindrà lloc la presentació de la proposta urbanística «De Jesuïtes a ‘Nuevo Centro’», com una idea més per a solucionar definitivament el conflicte de Botànic-Jesuïtes. Serà a l’Aula Seminari de La Nau, Universitat de València (C/ Universitat, 2)

—————————

Notícia apareguda en Levante TV, el 12/11/2010.