Nota de Premsa de Salvem el Botànic, recuperem ciutat

València, 17 de desembre de 2010
Sobre una nova activitat pública

PASSEJADA EN FAVOR DEL BOTÀNIC
Per l’alliberament definitiu dels terrenys de Jesuïtes: MÉS JARDÍ!

En la línia celebrativa de cada final d’any, demà –dissabte 18 de desembreSalvem el Botànic eixirà de nou al carrer per a demanar a l’alcaldessa de València que tanque ja el conflicte Botànic-Jesuïtes, que encara suposa l’amenaça d’un macrohotel sobre un dels paisatges urbans més emblemàtics de València: la confluència del Jardí Botànic, els Jardins del Túria, el Jardí de les Hespèrides, els jardins de la Gran Via de Ferran el Catòlic, el col·legi dels Jesuïtes, la Casa de la Caritat i l’església de Sant Miquel i Sant Sebastià.

Ara, després de 15 anys de mobilització social i dels diversos posicionaments institucionals, totes les forces polítiques de la ciutat coincideixen respecte a la solució: un acord que contemple l’alliberament definitiu dels terrenys de Jesuïtes i la seua conversió en zona verda (per exemple, ampliació del Jardí de les Hespèrides fins a la Gran Via). L’Ajuntament té els instruments planificadors necessaris per a fer-ho realitat i per això reclamem la seua implicació decidida, que duga a la culminació, en positiu, de les negociacions que manté amb l’empresa hotelera.

La Passejada pel Botànic, que comptarà també amb la presència dels Pares/Mares Noël verds, discorrerà des del Mercat Central fins a l’Ajuntament de València. Els mitjans gràfics interessats en cobrir la convocatòria poden fer-ho en dos punts: a les 12.30 hores, a la porta principal del Mercat Central, i a les 13.00 hores front a l’Ajuntament.

Esperem la vostra assistència!
Bones festes!