Per primera vegada en més de dues dècades, la coordinadora ciutadana ‘Salvem el Botànic, recuperem ciutat’ ha sigut rebuda en l’Ajuntament de València, on hem tingut ocasió d’exposar les nostres inquietuds, propostes i aportacions davant la primera autoritat municipal, l’alcalde de la ciutat.

Joan Ribó, acompanyat per la regidora de Cultura, Glòria Tello, ha escoltat les nostres iniciatives, entre elles, la possibilitat de disposar temporalment de l’àmbit previst per a l’ampliació del Jardí Botànic com a horts urbans. L’alcalde ha manifestat que facilitarà l’existència temporal d’aquests horts urbans, en tant es tramita l’ampliació del Jardí Botànic.

La reunió, celebrada en el context de les trobades que l’alcalde de València manté cada dijous amb veïns i entitats ciutadanes, ha comptat amb la participació dels representants de ‘Salvem el Botànic’ Carles Dolç, Alfons Álvarez i Pasqual Requena.

L’alcalde ens ha donat confiança, tant en els termes com en el compliment de les condicions aconseguides amb l’empresa Expogrupo per a la permuta dels terrenys del conegut com a ‘solar de Jesuites’. Com és públic i notori, l’acord aconseguit en el seu moment entre l’Ajuntament i Expogrupo suposa la renúncia de l’empresa a construir un hotel en el solar, l’ampliació del Jardí Botànic per part de la Universitat de València sobre aquesta àrea, a canvi de obtenir mitjançant permuta els terrenys en l’avinguda d’Aragó en els quals s’alça un edifici municipal.

La voluntat de l’Equip de Govern també passa per completar la tramitació del Pla Especial del BIC (Bé d’Interès Cultural) del Botànic, que ordenarà definitivament l’àrea, sempre en la línia de protecció patrimonial i paisatgística.

veure notícia