El País, 05/06/2005
Petons contra raons

Levante-EMV, 05/06/2005
Besos para proteger el Botánico

BESADA PEL BOTÀNIC. Conservar i no malbaratar: TOT JARDÍ

Un acte més, un toc d’atenció més, una crida més a l’Administració valenciana perquè se situe fermament en el seu paper de vigilant i garant de la conservació històrico-patrimonial. Un recordatori més de què no es pot malbaratar la gran vàlua del nostre paisatge urbà. Això ha estat la BESADA PEL BOTÀNIC per celebrar els 10 anys de pròrroga durant els quals hem pogut gaudir de la silueta històrica i per reivindicar la protecció definitiva del lloc.

Una pròrroga aconseguida gràcies a la decidida mobilització Una reivindicació necessària, perquè l’Ajuntament de València, passant per alt greus incompliments i abusos, està a punt de donar via lliure a un macrohotel de 47 metres d’alçària: la destrucció per sempre d’un lloc emblemàtic, una part de l’antic Col·legi de Jesuïtes que avui ens ha reunit junt als terrenys de Jesuïtes: de milers de persones en defensa de l’entorn del Botànic. que sempre havia estat un jardí.

Continuem manifestant el nostre rebuig i exigim a Ajuntament i Generalitat que defensen el paisatge i declaren urgentment Bé d’Interès Cultural el Jardí Botànic per salvar definitivament el seu entorn.

Aquesta vegada ho hem fet amb besades.